www.wds2013.hu Hungexpo 2013. május 16-17-18-19. Budapest Kutya Világkiállítás

A Budapest World Dog Show Legszebb Kutyája

Bottom Shaker My Secret "Jimmy" az Óangol Juhászkutya

A Budapest World Dog Show Legszebb Fiatal Kutyája

Diamante Della Baia Azzurra a sárga német dog

2013. május 19. - sajtótájékoztató

Sikeresen lezajlott a 2013. évi kutya világkiállítás utolsó sajtótájékoztatója..
Rafael de Santiago, az FCI újonnan megválasztott elnöke üdvözölte a résztvevőket, majd köszönetét fejezte ki a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének, és az egyesületet képviselő Korózs András elnöknek, a Világkiállítás főszervezőjének, a kiváló szervezésért, vendéglátásért.

Ezt követően a Finn Kennel Klub képviselője röviden ismertetőt tartott a 2014. évi Helsinkiben megrendezésre kerülő Világkiállításról, mely évfordulós rendezvényként speciális dolgokkal fogja várni a kiállítókat, látogatókat.

Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének elnöke elmondta, hogy a négy napos világverseny legfontosabb üzenete, hogy egy kis ország, és kis kennelklub is jól meg tud rendezni egy világkiállítást. Ezt azért fontos kiemelni, mivel az FCI közgyűléseken a világ és Európa-kiállítások rendezési jogának odaítélésekor ez visszatérő téma.
Majd megköszönte a sajtó képviselőinek a 2013-as budapesti Világkiállításon való nagy létszámú részvételüket. Végül tájékoztatást adott a május 19-én vasárnap délután megrendezésre kerülő Best in Show programról, mely a magyar hagyományokhoz méltóan rendkívül ünnepélyes lesz, a kiállítás záró programja pedig, a Best in Show kutyának a kiválasztása a 10 fajtacsoport győztes közül este 20 órakor kezdődik. A Best in Show győztes kutyának a díjat a magyar kormány egyik legfontosabb képviselője, a gazdasági miniszter fogja átadni.

A sajtótájékoztató végén Karl Donvil, a WDPA elnöke és Vince Hogan az Our Dogs igazgatója a sajtó nevében megköszönte Korózs Andrásnak és munkatársainak a kitűnő szervezést, és a sajtó részére biztosított kiváló feltételeket.

Sajtó konferencia 2013.05.18.

A legközelebbi sajtókonferencia időpontja: 2013. május 18. 9 óra 30 perckor Rafael de Santiago, az FCI (Nemzetközi Kinológiai Szövetség) új elnökének jelenlétével.
2013.05.18-án 14.00-kor a Eukanuba World Challenge ország-csoport beosztásainak sorolása veszi kezdetét a G pavilonban, a BIS ring melletti Eukanuba Standon.
Dr. Jakkel Tamás, a Kutya Világkiállítás vezető bírója beszédet tartott, melyben összehasonlította a 2008-as budapesti Európa Kiállítást a mostani Kutya Világkiállítással. Állítása szerint a szervezők mindent megtettek azért, hogy a múltbéli hibákból tanulva egy sokkal szervezetebb, emlékezetesebb rendezvényt bonyolítsanak le.
A Kutya Világkiállításra több, mint 18 500 nevezés érkezett, összesen 371 kutyafajta került bemutatásra.
5 kontinens legjobb bírói érkeztek Budapestre, hogy elbírálhassak a világ legszebb kutyáit.

Néhány fontos információ is elhangzott a Kutya Világkiállítást követő nagyobb kutyás rendezvényről:

A 2014-es finn Kutya Világkiállításra 2013.06.20-ától lehet nevezni, a weboldalon minden további információ megtalálható. www.worlddogshow2014.fi

Kutya Világkiállítás fotóarchívuma

 

Kedves Látogatók!

Az alábbi képre kattintva megnyílik a rendezvény hivatalos facebook oldala, amelyen megtekinthető a Kutya Világkiállítás fotóarchívuma, többek között a CACIB, a 2013.05.16 BIS, 2013.05.17 BIS képek, illetve egyéb fotóanyagok, amelyeket a kiállítás hivatalos fotógráfusai – Szalánczi Gábor és Székelyhidi Sándor készítettek.

Lezajlott a Kutya Világkiállítás első sajtótájékoztatója

 

Ma délben a Kutya Világkiállítás főszervezője, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének elnöke, Korózs András sajtótájékoztatót tartott a média számára. Beszédet mondott Vince Hogan, az OurDogs Magazin ügyvezető igazgatója (a Kennel Club kiemelt médiapartnere), illetve Lars Otrieb, a Kutya Világkiállítás hivatalos főszponzora a Eukanuba képviseletében.
Korózs András elmondása szerint a külföldi nevezési létszám a vártaknak megfelelően alakult, a magyar kiállítók számát kevésnek tartotta. 
A 0. napon, szerdán megrendezett CACIB Grand Prix nemzetközi kiállítás nevezési létszámát tekintve minden idők legnagyobb egy napos MEOE által szervezett nemzetközi kutyakiállítás volt.